Destilería The Dalmore

Tabla de contenidos

La beguda nacional escocesa és el whisky, que traduït significa “aigua de vida”. A tots els amants del whisky, avui us volem aproximar a la destil·leria The Dalmore.
A les terres altes d’Escòcia trobem The Dalmore Distillery. La seva ubicació, a les Highlands, li permet gaudir de recursos naturals del lloc, com són l’aigua i el sòl per cultivar la cibada.
La destil·leria The Dalmore produeix whisky des del 1839, any en què va ser fundada per Alexander Matheson. L’any 1886 va ser comprada per la família Mackenzie, els quals van afegir el símbol del “cap de cérvol de dotze puntes” a totes les ampolles de la destil·leria.
L’emblema del “cap de cérvol de dotze puntes”, segons la llegenda, prové d’anys remots, concretament de l’any 1263 quan un avantpassat del clan Mackenzie va salvar al Rey Alexandre III d’Escòcia d’una cornada de cérvol mentre estaven en una caçaria. A partir d’aquí el Rei, agraït, els va concedir el dret de portar el “cap de cérvol de 12 puntes” a l’escut i, per tant, obtenir un estatus Reial. Per això, aquest emblema simbolitza el pedigree reial de la destil·leria.
DSC_4724

 

Com a conseqüència d’aquest esdeveniment, Benjamin West va representar en una pintura “La Muerte del Ciervo”. És un lienzo que medeix 5,1×3,6m i actualment segueix essent el quadre més gran de la colecció de la Galeria Nacional d’Escòcia.

 

 

La destil·leria The Dalmore té una col·lecció excepcional de whiskys. Nosaltres us en presentarem 5:

dalmore-12-years-435366

 

THE DALMORE 12 anys

En nas, té aroma a fruites cítriques com la taronja, també trobem notes a cacau i espècies com la nou moscada.
Un whisky cremós i espès, que se li perceb una dolçor aportada per les bótes de Xerès i un final a espècies i cacau.
En resum, el The Dalmore 12 anys és un whisky complexe però equilibrat, podríem dir que és ideal per iniciar-se als whiskys envellits en bótes de Xerès.

 

THE DALMORE 15 anys
És un whisky ple i robust, amb aromes forts. Té un color intens i fosc. Amb notes afruitades de cítrics i poma i un toc de vainilla, provinent de les botes de roure americà.
Per acabar, té un final llarg i elegant, amb records a xocolata i espècies.

 

Dalmore_18_Year_Old_

 

THE DALMORE 18 anys

Aquest whisky ha estat envellit 14 anys en botes de roure americà i 4 anys més en barriques de Xeres, aportant aquestes últimes un toc a vainilla.
En nas trobem matissos a fruites, concretament cítriques, i a espècies. També podríem resaltar un punt d’olor a cuir.
En boca es nota la xocolata i retrobem les fruites cítriques i les espècies.
És un whisky amb un postgut llarg.

 

 

DALMORE KING ALEXANDER III

Neix d’una selecció de whiskys envellits en sis tipus diferents de barriques. Com que cada barrica aporta les seves característiques s’ha convertit en un whisky únic.
Aromes frescos a fruites vermelles i flors. En boca es distingeix el caramel, la xocolata i els cítrics.
Té un clar postgust a espècies.

 

dalmore-cigar-maltDALMORE CIGAR MALT RESERVE
Aquest whisky ha estat envellit en bótes de roure de xerès, americà i barriques premier cru de vi Cabernet Sauvignon.
Aromes a canyella, fruits vermells i vainilla.
En boca, s’hi troben les fruites tropicals i el plàtan, també la vainilla, sabor dolç provinent de l’envelliment en barriques de roure de xerès i roure americà.
En resum, és un whisky rodó i complexe, ideal per a combinar amb un bon cigar.

 

 

 

Us adjuntem el link del nostre facebook, per ensenyar-vos més fotografies:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.714797795217606.1073741845.409636012400454&type=1

Os adjuntamos el link a nuestro facebook, para mostrar más imágenes:

 

La bebida nacional escocesa es el whisky , que traducido significa ” agua de vida “. A todos los amantes del whisky , hoy os queremos aproximar a la destilería The Dalmore.
En las tierras altas de Escocia encontramos The Dalmore Distillery. Su ubicación, en las Highlands, le permite disfrutar de recursos naturales del lugar, como son el agua y el suelo para cultivar la cebada.
La destilería The Dalmore produce whisky desde 1839, año en que fue fundada por Alexander Matheson. En 1886 fue comprada por la familia Mackenzie, los cuales añadieron el símbolo de la “cabeza de ciervo de doce puntas” a todas las botellas de la destilería.

1796-DalmoreLogo_30-Master_2012[2]El emblema de la “cabeza de ciervo de doce puntas”, según la leyenda, proviene de años remotos, concretamente del año 1263 cuando un antepasado del clan Mackenzie salvó al Rey Alejandro III de Escocia de una cornada de ciervo mientras estaban en una cacería. A partir de aquí el Rey, agradecido, les concedió el derecho de llevar la “cabeza de ciervo de 12 puntas” en el escudo y, por tanto, obtener un estatus real. Por ello, este emblema simboliza el pedigree real de la destilería .
Como consecuencia de este evento, Benjamin West representó en una pintura “La Muerte del Ciervo”. Es un lienzo que mide 5,1 x3 , 6 m y actualmente sigue siendo el cuadro más grande de la colección de la Galería Nacional de Escocia.

La destilería The Dalmore tiene una colección excepcional de whiskys. Nosotros os presentaremos 5:

 

THE DALMORE 12 años
En nariz , tiene aroma a frutas cítricas como la naranja , también encontramos notas a cacao y especias como la nuez moscada .
Un whisky cremoso y espeso , que se le percibe una dulzura aportada por las barricas de Jerez y un final a especias y cacao .
En resumen , The Dalmore 12 años es un whisky complejo pero equilibrado, podríamos decir que es ideal para iniciarse en los whiskys envejecidos en barricas de Jerez.

 

Dalmore_15

 

THE Dalmore 15 años
Es un whisky pleno y robusto, con aromas fuertes. Tiene un color intenso y oscuro. Con notas afrutadas de cítricos y manzana y un toque de vainilla, proveniente de las botas de roble americano.
Por último, tiene un final largo y elegante, con recuerdos a chocolate y especias.

 

 

THE Dalmore 18 años
Este whisky ha sido envejecido 14 años en barricas de roble americano y 4 años más en barricas de Jerez, aportando estas últimas un toque a vainilla .
En nariz encontramos matices a frutas, concretamente cítricas, y especies. También podríamos resaltar un punto de olor a cuero.
En boca se nota el chocolate y encontramos las frutas cítricas y las especias.
Es un whisky con un postguto largo.

 

dalmore 1263 king alexander III

 

THE DALMORE KING ALEXANDER III
Nace de una selección de whiskys envejecidos en seis tipos diferentes de barricas. Cada barrica aporta sus características por eso se ha convertido en un whisky único.
Aromas frescos a frutas rojas y flores. En boca se distingue el caramelo, chocolate y los cítricos.
Tiene un claro postgusto especies.

 

 

THE DALMORE CIGAR MALT RESERVE

Este whisky ha sido envejecido en barricas de roble de jerez, americano y barricas premier crudo de vino Cabernet Sauvignon.
Aromas a canela , frutos rojos y vainilla.
En boca, se encuentran las frutas tropicales y el plátano, también la vainilla, sabor dulce proveniente del envejecimiento en barricas de roble de jerez y roble americano.
En resumen , es un whisky redondo y complejo, ideal para combinar con un buen cigarro.

……………………………………………………………………………………………………………

 

Comparte:
Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en pinterest
Pinterest
Compartició en linkedin
LinkedIn

VINOS TINTOS

VINOS BLANCOS

VINOS ROSADOS

WHISKY

Posts relacionados
Productos destacados

VINOS ROSADOS

VINOS ROSADOS

VINOS ROSADOS

VINOS ROSADOS