HORA DEL VERMUT

Tabla de contenidos

(lletra normal català/letra cursiva español)

-HORA DEL VERMUT-

Qui no ho ha dit alguna vegada! Avui dia, ens referim al moment de prendre un refrigeri com “l’hora del vermut” i és que la beguda per excel•lència de l’aperitiu era i segueix sent el Vermut. Però, Sabem alguna cosa més d’aquest licor?

Us convidem a descobrir-ho…

 

Què és el Vermut?

El vermut, tal com hem dit, es coneix com un aperitiu o beguda per obrir l’apetit però va molt més enllà. Es tracta d’una beguda alcohòlica elaborada a partir de vi blanc macerat amb herbes aromàtiques, entre elles l’ajenjo, i edulcorada amb caramel, en alguns casos.

El seu peculiar equilibri entre el dolç i l’amarg fan que maridi perfectament amb tot tipus de plats i tapes, fins i tot resulta perfecte com a base per elaborar còctels.

Tipus de Vermut

Cal destacar que aquestes 4 varietats són les comunes, i que el sabor i el to del licor varien segons la marca de cada casa.

Vermut Rojo – El Clàssic. El seu sabor és més amarg i predomina l’ajenjo i el caramel. Terrania vermell, Nordesia negre, Padró vermellY reservas Yzaguirre Negre reserva, Martini reserva especial
vermut1

Blanco – Més comú al mercat pel seu sabor més dolç i amb menys ingredients amargs. Pot destacar-se la canyella. Cinzano blancNordesia BlancoEspinaler blanc. I reserves Padró blanc reservaYzaguirre blanc reservalàssic… I reserves Yzaguirre vermell reserva,

Extra Dry – És el licor més sec i és perfecte per a l’elaboració de còctels, també per als amants del blanc sense que hagi de ser dolç. Martini Extra Dry, Cinzano Extra Dry

Rosat – El més nou i no gaire comercialitzat. Martini Rosat

 

Com prendre el vermut

Existeix una manera tradicional de prendre un bon aperitiu encara que la varietat és infinita. Es coneix al clàssic vermut en un got de cristall amb gel, una rodanxa de taronja i una oliva dins. Hi ha gent que ho pren amb rodanxa de llimona o molt vist també, amb un doll del sifó de tota la vida.
En cas que no vagi a prendre’s a l’hora de l’aperitiu, sinó per menjar, es recomana prendre en copa més gran i de cristall més fi per mantenir ideal la temperatura.

5 Curiositats sobre el vermut

  1. Les primeres receptes de vermut daten del segle XVIII i el seu nom significa “ajenjo”, el seu principal ingredient.
  2. Existeix un Museu del Vermut a Reus (Catalunya), el bressol de la seva elaboració. Aquest Museu és també restaurant i ho va crear un apassionat de l’aperitiu i en ell conserva tot tipus d’articles en relació.
  3. Va tenir la seva època de màxim auge entre els 50-60 i a partir dels 80 va començar la seva decadència. Avui dia, torna a estar de moda!
  4. Encara que estigui elaborat amb vi, no passa igual que si escau. No milloren les seves característiques com més temps estigui embotellat. És millor beure-ho l’any d’embotellat. Per què esperar?
  5. També s’utilitza com a ingredient en la cuina mediterrània.

museo vermuitFoto: Museu del Vermut, a Reus.

 

 

 -HORA DEL VERMUT-

¡Quién no lo ha dicho alguna vez! Hoy en día, nos referimos al momento de tomar un tentempié como “la hora del vermut” y es que la bebida por excelencia del aperitivo era y sigue siendo el Vermut. Pero, ¿Sabemos algo más de este licor?

Os invitamos a descubrirlo…

 

¿Qué es el Vermut?

El vermut, tal y como hemos dicho, se conoce como un aperitivo o bebida para abrir el apetito pero va mucho más allá. Se trata de una bebida alcohólica elaborada a partir de vino blanco macerado con hierbas aromáticas, entre ellas el ajenjo, y edulcorada con caramelo, en algunos casos.

Su peculiar equilibrio entre lo dulce y lo amargo hacen que maride perfectamente con todo tipo de platos y tapas, incluso resulta perfecto como base para elaborar cócteles.

 

Tipos de Vermut

Cabe destacar que estas 4 variedades son las comunes, y que el sabor y el tono del licor varían según la marca de cada casa.

vermut2

Vermut Rojo – El Clásico. Su sabor es más amargo y predomina el ajenjo y el caramelo. Terrania rojo, Nordesia negro, Padró rojo clásico… Y reservas Yzaguirre rojo reserva, Martini reserva especial                                        

Blanco – Más común en el mercado por su sabor más dulce y con menos ingredientes amargos. Puede destacarse la canela. Cinzano blanco, Nordesia Blanco, Espinaler blanco. Y reservas Padró blanco reserva, Yzaguirre blanco reserva                                                 

Extra Dry – Es el licor más seco y es perfecto para la elaboración de cócteles, también para los amantes del blanco sin que tenga que ser dulce. Martini Extra Dry, Cinzano Extra Dry

Rosado – El más novedoso y no muy comercializado. Martini Rosato

 

Cómo tomar el vermut

Existe una manera tradicional de tomar un buen aperitivo aunque la variedad es infinita. Se conoce al clásico vermut en un vaso de cristal con hielo, una rodaja de naranja y una aceituna dentro. Hay gente que lo toma con rodaja de limón o muy visto también, con un chorro del sifón de toda la vida.
En caso de que no vaya a tomarse a la hora del aperitivo, sino para comer, se recomienda tomar en copa más grande y de cristal más fino para mantener ideal la temperatura.

 

5 Curiosidades sobre el vermut

  1. Las primeras recetas de vermut datan del siglo XVIII y su nombre significa “ajenjo”, su principal ingrediente.
  2. Existe un Museo del Vermut en Reus (Cataluña), la cuna de su elaboración. Dicho Museo es también restaurante y lo creó un apasionado del aperitivo y en él conserva todo tipo de artículos en relación.
  3. Tuvo su época de máximo auge entre los 50-60 y a partir de los 80 comenzó su decadencia. ¡Hoy en día, vuelve a estar de moda!
  4. Aunque esté elaborado con vino, no pasa igual que en su caso. No mejoran sus características cuanto más tiempo esté embotellado. Es mejor beberlo en el año de embotellado. ¿Para qué esperar?
  5. También se utiliza como ingrediente en la cocina mediterránea.

 

Comparte:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
VINOS TINTOS
VINOS BLANCOS
VINOS ROSADOS
WHISKY
Posts relacionados
Productos destacados

VINOS ROSADOS

VINOS ROSADOS

VINOS ROSADOS

VINOS ROSADOS