Retrobada amb els vins de l’Empordà / Reencuentro con los vinos del Empordà

Tabla de contenidos

DSC_4794De nou, un grup de 12 persones ha contactat amb nosaltres per què els ajudem a conèixer i aproximar-se al món del vi. La sumiller que els guiarà, l’Anna Vicens. La D.O. escollida, novament l’Empordà.
Les raons que ens porten a escollir l’Empordà són bàsicament dues. La primera, és la proximitat, volem donar a conèixer un terreny i una història que ens són molt propers, però a la vegada desconeguts. La segona, els vins. Vins amb personalitat pròpia, que estan en plena efervescència.
Els cellers escollits per aquest tast són l’Oliveda (Capmany), Celler Martí Fabra (Sant Climent de Sescebes), Cellers d’en Guilla (Rabós d’Empordà), *lavinyeta (Mollet de Perelada) i Hugas de Batlle (Colera).
De ca l’Oliveda hem escollit el Rigau Ros Chardonnay 2012 , un vi blanc 100% chardonnay fermentat en barrica de roure francès.
El següent és el Masia Carreras blanc 2010 del Celler Martí Fabra. Un blanc classificat, pel crític Robert Parker, com a excel·lent.
Del Cellers d’en Guilla tenim dos vins, el rosat Vinya del Metge 2013 i el negre Rec de Brau 2012. Vinya del Metge, és un rosat color ceba, o sigui rosa pàl·lid, que és fresc i agradable. El Rec de Brau, en canvi, és un vi negre potent, tant en color com en sabor.
*lavinyeta ens presenta el Microvins negre, en concret el Samsó, una de les varietats més importants a la D.O. Empordà.
Com a penúltim tenim el Coma Fredosa 2010 del Celler Hugas de Batlle. Aquest vi prové del punt més alt de Colera i d’unes vinyes situades en un paratge espectacular amb vistes panoràmiques al mar.
Per acabar el tast ens falta el punt final. Aquest punt final el posarà el Moscat Masia Carrera del Celler Martí Fabra.
Amb aquests vins hem fet una pinzellada per la D.O. Empordà, cadascun d’ells amb els seus trets personals, però tots ells tenen en comú 4 elements claus que caracteritzen l’Empordà: la vinya, el mar, la muntanya i la tramuntana.

DSC_4801 (2)
De nuevo, un grupo de 12 personas ha contactado con nosotros para que los ayudemos a conocer y aproximarse al mundo del vino. La sumiller que los guiará, Anna Vicens. La D. O. escogida, nuevamente el Empordà.
Las razones que nos llevan a escoger el Empordà son básicamente dos. La primera, es la proximidad, queremos dar a conocer un terreno y una historia que nos son muy cercanos, pero a la vez desconocidos. La segunda, los vinos. Vinos con personalidad propia, que están en plena efervescencia.
Las bodegas escogidas para esta cata son: Oliveda (Capmany), Celler Martí Fabra (San Clemente de Sescebes), Cellers d’en Guilla (Rabós), * lavinyeta (Mollet de Perelada) y Hugas de Batlle (Colera).
De Cal Oliveda hemos escogido el Rigau Ros Chardonnay 2012, un vino blanco 100 % chardonnay fermentado en barrica de roble francés.
El siguiente es el Masia Carreras blanco 2010 del Celler Martí Fabra. Un blanco clasificado, por el crítico Robert Parker, como excelente.
De la bodega Cellers d’en Guilla tenemos dos vinos, el rosado Vinya del Metge 2013  y el negro Rec de Brau 2012. Vinya del Metge, es un rosado color cebolla, o sea, rosa pálido, que es fresco y agradable. El Rec de Brau, en cambio, es un vino tinto potente, tanto en color como en sabor.
* lavinyeta nos presenta Microvins negro, en concreto el Samsó o cariñena, una de las variedades más importantes en la D. O. Empordà.
Como penúltimo tenemos el Coma Fredosa 2010 la Celler Hugas de Batlle. Este vino proviene del punto más alto de Colera y de unas viñas situadas en un paraje espectacular con vistas panorámicas al mar.
Para terminar la cata nos falta el punto final. Este punto final lo pondrá el Moscatel Masia Carreras del Celler Martí Fabra.
Con estos vinos hemos hecho una pincelada por la D. O. Empordà, cada uno de ellos con sus rasgos personales, pero todos ellos tienen en común 4 elementos claves que caracterizan el Empordà : la vid, el mar, la montaña y la tramontana.

DSC_4816

 

Comparte:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
VINOS TINTOS
VINOS BLANCOS
VINOS ROSADOS
WHISKY
Posts relacionados
Productos destacados

VINOS ROSADOS

VINOS ROSADOS

VINOS ROSADOS

VINOS ROSADOS