SUNTORY, THE ART OF JAPANESE WHISKY

Tabla de contenidos

SUNTORY, L’ART DEL WHISKY JAPONÈS

El dimarts 5 de novembre vàrem assitir a un tast de whiskys japonesos al Restaurant Shibui de Barcelona. La cata va estar dirigida per Tatsuya Minagawa, ambaixador de Suntory Whisky a Europa. Es van degustar 6 whiskys d’entre 12 i 18 anys de Yamazaki, Hakushu i Hibiki.
Els factors més importants per l’el•laboració d’un whisky són l’aigua, les barriques i la malta.
Les aigües que s’utilitzen són aigües de manantial, amb un nivell de mineralització lleugera i provinents de terrenys de granit on és més fàcil el procés de filtració de l’aigua.
En el procés d’envelliment hi intervenen tres tipus de barriques, la barrica de roure de xerès i la barrica de roure americà, que li dóna un toc dolç i la barrica de roure Mizunara (varietat de roure japonès) que li dóna unes notes d’acidesa i amargor.
Finalment, el sabor fumat que puguin tenir prové en el 99,9% de les vegades de la cibada maltejada. Hi ha vegades que l’aigua ja té les característiques fumades, però no és el cas dels whiskys de Suntory.

HIBIKI 12 anys

Suau, delicat, dolç i fàcil de beure, així el resumeix Tatsuya Minagawa. Aquests trets li fan tenir un caràcter especial.
En nas, té aroma a fruites, sobretot a fruites vermelles.
Quan es proba cal tenir en compte l’aroma, el sabor i l’acabat, sobretot el regust final. El Hibiki 12 anys té un acabat suau i net.
És un whisky pensat pel paladar dels japonesos, ja que és perfecte per maridar amb menjar japonès, que és lleuger i suau.

HIBIKI 17 anys

És un blended de molta qualitat. Neix de la barreja de diferentes barriques i de diferentes anyades, però no és una barreja qualsevol, és una barreja ordenada.
Té gust a banana molt madura, caramel, mermelada de taronja i crema catalana. És un whisky bastant complexe tant en sabors com en aromes.
Com a curiositat podem afegir que el Hibiki 17 anys va sortir a la pel•lícula “Lost in Traslation” dirigida per Sofia Coppola. La directora es va dirigir a la destil·leria per demanar si hi havia algun inconvenient i que s’havia de pagar per que el Hibiki 17 anys sortís a la pel•lícula. Per a ella , a part de ser el whisky que bevia el seu pare, aquest era fresc i complexe com la mateixa pel·lícula. Sense dubtar-ho la destil•leria va acceptar la proposta, doncs era la publicitat més barata que els hi podien fer.

YAMAZAKI 12 anys

Yamazaki és la destil·leria més antiga del Japó.  Aquesta destil·leria està localitzada a les afores de Kioto, abans la capital del Japó.
És un Whisky delicat i elegant. Amb gust de poma, xarop de pinya, confitura en almívar i espècies. En boca es troba un toc d’acidesa, però no agressiva sinó agradable que ho aporta la barrica de roure japonés Mizunara.

YAMAZAKI 18 anys

Combina a la perfecció amb la xocolata negra, el café i amb un bon cigar. Aquest whisky ha estat envellit en botes de roure de xerès, americà i japonès. Si ho dividíssim en 10 parts, set serien envellides en roure de xerès, dues i mitja en roure americà i mitja en barrica de roure japonés. De fet en el gust se li nota un punt d’amargor, aquest prové del pas per barrica japonesa, però també un sabor a vainilla que l’aporta la barrica de xerès.

Ideal per un final de sopar, com a postre, sobretot per l’hivern o abans d’anar a dormir.

En resum, és un whisky rodó i amb caràcters equilibrats.

HAKUSHU 12 anys

És un whisky que es podria comparar amb el YAMAZAKI però amb unes notes més fumades.
La filosofia d’aquests whiskys es que siguin calmats, suaus i tranquils i refinats.
De toc dolç però amb sabor de poma verda i un regust a menta. Els sabors dolços provenen de l’envelliment en barriques de roure de xerès i roure americà.

HAKUSHU 18 anys

És el whisky preferit de Tatsuya Minagawa.
Refinat i calmat, però a la vegada complexe, apreciant-se diferents sabors i característiques en una mateixa copa.
No és ni extremadament fumat ni dolç, amb moltes notes de mango, cogombre i mel.

DSC_0642 IMG_2831

Us adjuntem l’article “Un whisky japonés para cada crack blaugrana”, publicat en el Mundo Deportivo el dissabte 9 de novembre de 2013.

00183-000 00182-000

http://www.mundodeportivo.com/20131109/ocio/en-shibui-descubrimos-que-whisky-nipon-maridaria-con-los-cracks_54393229794.html

Us adjuntem el link del nostre facebook, per si en voleu tenir més fotografies:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.661195463911173.1073741840.409636012400454&type=1

 

SUNTORY, EL ARTE DEL WHISKY JAPONÉS

El martes 5 de noviembre asistimos a una cata de whiskys japoneses en  el Restaurante Shibui de Barcelona. La cata estuvo dirigida por  Tatsuya Minagawa, embajador de  Suntory Whisky a Europa. Se degustaron 6 whiskys de entre 12 y 18 años de  YamazakiHakushu i Hibiki.                                                                                                                                                                                                              Los factores más importantes para la elaboración de un whisky son el agua , las barricas y la malta. Las aguas que se utilizan son aguas de manantial, con un nivel de mineralización ligera y proveniente de terrenos de granito donde es más fácil el proceso de filtración del agua. En el proceso de envejecimiento intervienen tres tipos de barricas, la barrica de roble de jerez y la barrica de roble americano, que le dan un toque dulce y la barrica de roble Mizunara (variedad de roble japonés) que le da unas notas de acidez y amargor.                  Finalmente, el sabor ahumado que puedan tener, proviene el 99,9 % de las veces, de la cebada malteada. Hay veces que el agua ya tiene las características ahumadas, pero no es el caso de los whiskys de  Suntory.

HIBIKI 12 años

Suave, delicado, dulce y fácil de beber, así lo resume  Tatsuya Minagawa. Estos rasgos le hacen tener un carácter especial. En nariz, tiene aroma a frutas, sobre todo a frutas rojas.

Cuando se prueba, hay que tener en cuenta el aroma, el sabor y el acabado, sobre todo el sabor final. El Hibiki 12 años tiene un acabado suave y limpio. Es un whisky pensado para el paladar de los japoneses, ya que es perfecto para maridar con comida japonesa, que es ligera y suave.

HIBIKI 17 años

Es un blended de mucha calidad. Nace de la mezcla de diferentes barricas y de diferentes añadas, pero no es una mezcla cualquiera, es una mezcla ordenada. Sabe a banana muy madura, caramelo, mermelada de naranja y crema catalana. Es un whisky bastante complejo tanto en sabores como en aromas.                                                                                                                                                                   Como curiosidad podemos añadir que el Hibiki 17 años salió en la película «Lost in traslation» dirigida por Sofia Coppola. La directora se dirigió a la destilería para preguntar si había algún inconveniente y qué cantidad había que pagar para que el  Hibiki 17 años saliera en la película. Para ella, aparte de ser el whisky que bebía su padre, éste era fresco y complejo como la misma película. Sin dudarlo la destilería aceptó la propuesta, pues era la publicidad más barata que les podían hacer.

YAMAZAKI 12 años                                                                                                                                                                                                              

Yamazaki es la destilería más antigua de Japón. Esta destilería está localizada en las afueras de Kyoto, antes la capital de Japón. És un Whisky delicat i elegant. Con sabor a manzana, jarabe de piña, confitura en almíbar y especias. En boca se encuentra un toque de acidez, pero no agresivo sino agradable que lo aporta la barrica de roble japonés Mizunara.

YAMAZAKI 18 años

Combina a la perfección con el chocolate negro, el café y con un buen cigarro..
Este whisky ha sido envejecido en barricas de roble de jerez, americano y japonés. Si lo dividiéramos en 10 partes, siete serían envejecidas en roble de jerez, dos y media en roble americano y media en barrica de roble japonés. De hecho en el gusto se le nota un punto de amargura, este proviene del paso por barrica japonesa, pero también un sabor a vainilla que le aporta la barrica de jerez.

Ideal para un final de cena, como postre, sobre todo para el invierno o antes de acostarse.

En resumen, es un whisky redondo y con caracteres equilibrados.

HAKUSHU 12 años

Es un whisky que se podría comparar con el Yamazaki pero con unas notas más ahumadas.
La filosofia de estos whiskys es que sean calmados, suaves, tranquilos y refinados. De toque dulce pero con sabor de manzana verde y un sabor a menta. Los sabores dulces provienen del envejecimiento en barricas de roble de jerez y roble americano.

HAKUSHU 18 años

Es el whisky preferido de Tatsuya Minagawa.
Refinado y calmado, pero a la vez complejo, apreciándose diferentes sabores y característqiues en una misma copa.

No es ni extremadamente ahumado ni dulce, con muchas notas de mango, pepino y miel.

IMG_2826

Adjuntamos el artículo “Un whisky japonés para cada crack blaugrana”, publicado en el Mundo Deportivo el sábado 9 de noviembre de 2013.
http://www.mundodeportivo.com/20131109/ocio/en-shibui-descubrimos-que-whisky-nipon-maridaria-con-los-cracks_54393229794.html

Adjuntamos el link de nuestro facebook, por si quereis más información:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.661195463911173.1073741840.409636012400454&type=1

Comparte:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
VINOS TINTOS
VINOS BLANCOS
VINOS ROSADOS
WHISKY
Posts relacionados
Productos destacados

VINOS ROSADOS

VINOS ROSADOS

VINOS ROSADOS

VINOS ROSADOS