Kripta Gran Anyada 2006

Tabla de contenidos

(lletra normal català/letra cursiva español)

“El somni de la perfecció” segons Agustí Torelló Mata,

“un cava que només es pot concebre des de la immensa passió d’una vida dedicada al Cava: un viatge entre el disseny i la tècnica que porta a la perfecció de l’equilibri i el bon gust”.


 Amb 93 punts Parker, només seran 3.588 les ampolles que sortiran al mercat d’aquesta magnífica anyada. Per tant, també en seran pocs els afortunats que podran tenir una ampolla entre les seves mans i que en podran apreciar els detalls: la forma d’àmfora de l’època romana, el tap de suro d’una qualitat excel.lent, el morrió artesanal fet d’un sol fil amb doble llaç i cintura oberta, la xapa en daurat i negre rèplica de l’etiqueta i no ens deixem l’etiqueta on es reflecteix el Mediterrani de la mà de l’artista Rafael Bartolozzi.

El treball per emplenar cadascuna d’aquestes ampolles es va iniciar fa 10 anys a la vinya, li va seguir la verema manual de les vinyes seleccionant el raïm, es va buscar el cupatge perfecte i després la guarda a les caves, on es va fer la segona fermentació i criança amb tap de suro.

Les vinyes d’on procedeix el KRIPTA en són 3 de concretes: la primera de nom VICARI, amb un terreny de graves i nòduls de calissa, en surt el MACABEU; la segona anomenada MERCADER, el terreny és argilós i calcari, en surt el XAREL.LO i la tercera dita LA LOLA, amb pissarra i sorres silíciques, se n’extreu la PARELLADA.

Només quan les condicions d’aquestes 3 vinyes són excel.lents pot haver-hi una Gran Anyada, ho va ser el 2006 idònia per donar una llarga criança i obtenir un KRIPTA GRAN ANYADA.

En vista, una bombolla petita i integrada i color pàl.lid i equilibrat.

En nas, concentració d’aromes que van des de les fruites blanques fins a les tropicals, aportant acidesa i frescor.

En boca, llarg i cremós i amb tocs de brioxeria.

Cal no oblidar la nota solidària d’aquest Kripta, ja que 1€ de cada ampolla està destinat a la Fundació Rosa Oriol que lluita contra la pobresa infantil.

kripta horitzontal

 

“El sueño de la perfección” según Agustí Torelló Mata,

“un cava que sólo se puede concebir desde la inmensa pasión de una vida dedicada al Cava: un viaje entre el diseño y la técnica que trae a la perfección del equilibrio y el buen gusto”.

Con 93 puntos Parker, sólo serán 3.588 las botellas que saldrán al mercado de esta magnífica añada. Por lo tanto, también serán pocos los afortunados que podrán tener una botella entre sus manos y que podrán apreciar los detalles: la forma de ánfora de la época romana, el tapón de corcho de una calidad excelente, el bozal artesanal hecho de un solo hilo con doble lazo y cintura abierta, la chapa en dorado y negro réplica de la etiqueta y no nos dejemos la etiqueta donde se refleja el Mediterráneo de la mano del artista Rafael Bartolozzi.

El trabajo para rellenar cada una de estas botellas se inició hace 10 años en la viña, le siguió la vendimia manual de las viñas seleccionando la uva, se buscó el coupage perfecto y después la guarda en las cavas, donde se hizo la segunda fermentación y crianza con tapón de corcho.

Las viñas de donde procede el KRIPTA son 3 de concretas: la primera de nombre VICARIO, con un terreno de grabas y nódulos de piedra caliza, sale el MACABEU; la segunda denominada MERCADER, el terreno es arcilloso y calcáreo, sale el XAREL.LO y la tercera, la LOLA, con pizarra y arenas de sílice, se extrae la PARELLADA.

Sólo cuando las condiciones de estas 3 viñas son excelentes puede haber una Gran Añada, lo fue en el 2006, idónea para dar una larga crianza y obtener un KRIPTA GRAN AÑADA.

En vista, una burbuja pequeña e integrada y color pálido y equilibrado.

En nariz, concentración de aromas que van desde las frutas blancas hasta las tropicales, aportando acidez y frescura.

En boca, largo y cremoso y con toques de bolleria.

Hace falta no olvidar la nota solidaria de este Kripta, puesto que 1€ de cada botella está destinado a la Fundación Rosa Oriol que lucha contra la pobreza infantil.

Comparte:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
VINOS TINTOS
VINOS BLANCOS
VINOS ROSADOS
WHISKY
Posts relacionados
Productos destacados

VINOS ROSADOS

VINOS ROSADOS

VINOS ROSADOS

VINOS ROSADOS